Поликлиника со специјалистички ординации по гинекологија и акушерство и биохемиска лабораторија

Закажи преглед

Гинекологија

Нашиот тим е составен од искусни гинеколози кои користејќи најсовремена апаратура и методи имаат единствена цел – грижа за здравјето на жената, од најраната адолесценија до најдоцната старост. Постојаната надоградба во знаењето со посетување на  обуки и доедукации се уште една потврда во остварувањето на овие цели.

Д-р Марија Коцева и д-р Биљана Гиговска  имаат склучено договор со Фондот за здравствено осигурување на РМ (ФЗОМ). Сите ординации работат со закажување на термин, со исклучок на итните случаи.

 
 • Гинеколошки преглед, консултација и дијагностика
 • Третман на гинеколошки заболувања
 • Земање на материјал за испитување (ПАП тест; микробрисеви; HPV типизација) и нивна евалуациja
 • 3D, 4D и колордоплер ултрасонографија за рана детекција на бенигни и малигни лезии на матката и јајниците
 • 2D, 4D ехо за детекција на направилности во внатрешноста на матката, при припрема на пациентите за ИВФ (инвитро фертилизација) и ЕТ (ембрио трансфер) протокол
 • Фоликулометрија и докажување на рана бременост
 • Абнормалности во малата карлица
 • Колпоскопски преглед за дијагностика на премалигни лезии на грлото на матката и вагината
 • Консултација и упатување кон други специјалности
 • Во соработка со рентген дијагностика, изработка на HCG - рентген техника за увид на промени во кавумот на матката и јајоводите
 • Kонсултација и упатување кон други специјалности
 • совети за репродуктивно здравје
 • дијагностика и третман на стерилитет (индукција и следење на овулација, припрема за ин витро фертилизација, хормонални тестови и спермограм со можност за испитување во сопствена лабораторија)
 • промоција на здравјето
 • заштита од сексуално преносливи болести