Поликлиника со специјалистички ординации по гинекологија и акушерство и биохемиска лабораторија

Закажи преглед

Глобалната кампањa за подигнување на свесностa за ракот на дојка

Илјадници жени годишно го губат животот од рак на дојка, а голем дел од нив можеме да ги сочуваме со самоедукација, редовни прегледи, препознавање на симптомите и навремена дијагноза и третман!

🌸Со почетокот на октомври, официјално започнa глобалната кампањa за подигнување на свесностa за ракот на дојка, кој кај женската популација претставува најчесто дијагностициран карцином и водечка причина за смрт во светски рамки!

🍀Ги охрабруваме сите наши пациентки за сите прашања и дилеми на темава да се консултираат со нашиот тим при вашите редовни прегледи и посета.

➡️Др. Билјана Гиговска како дел од тимот на Поликлиника Ложанковски е сертифицирана и обучена за изведување на ехо на дојки.

❗️Препораките од светската здравствена организација велат дека е потребно еднаш годишно да се прави ехо на дојка и првата мамографија да се направи по навршување на 40та година од животот, оваа динамика може индивидуално да се менува зависно од анамнезата, семејната генетика и иследувања.

Животот е еден и бесценет, исто така и здравјето.

Секогаш тука за вас. Тимот на Др. Ложанковски 🙌

✅Закажете го вашиот преглед, не одлагајте, не барајте оправдувања.!

Можно е да е слика од 1 лице и текст кој вели „месец посветен на подигане на свесноста за превенција и навремен третман на PAKOT на дOJKA. закажете го вашиот преглед д-р ложанковски иоликлиника контакт AKT 02 312 0017 071 255 800“

Споделете со пријатели:

Facebook
Twitter

Предходни објави